Projecten

Skills Ambassade
De Skills Ambassade is een nationaal netwerk van bijna 1000 partners, waaronder SPRONG-partners, dat zich inzet voor een betere skills-gerichtheid van de arbeidsmarkt. Het biedt een overzicht van skills-initiatieven en zet zich in voor minder mismatches, meer duurzame inzetbaarheid en het aanpakken van personeelstekorten. In 2024 coördineert de Skills Ambassade samen met SPRONG een aanvraag bij het Nationaal Groeifonds gericht op het verkennen van nieuwe kennis en standaarden voor een skills-gerichte arbeidsmarkt.

Lees meer: https://skillsambassade.nl/

Smart Skills@Scale
Dit impactvolle NWA-onderzoeksprogramma ontwikkelt een schaalbare skills-aanpak die productiemedewerkers en organisaties stimuleert zich continu te ontwikkelen en bij te dragen aan innovatie en gebruik van slimme technologie. Het unieke landelijke SPRONG-netwerk streeft hiermee naar een maatschappelijke doorbraak richting een mensgerichte industrie.

Lees meer: https://www.linkedin.com/company/skillsatscale/

SMART4L
Dit door NWO gefinancierde project bouwt aan een infrastructuur voor kennisdeling tussen (mkb-)bedrijven, tech-leveranciers, brancheorganisaties en kennisinstellingen om het lerende en adaptieve vermogen van de logistieke sector te vergroten. Het resultaat zijn praktische tools en aanpakken voor (mkb-)bedrijven, medewerkers en logistieke opleidingen om de arbeidsmarkt van de toekomst te versterken.

Lees meer: https://www.windesheim.nl/onderzoek/onderzoeksprojecten/leven-lang-ontwikkelen/smart4l

CLIC-IT
Dit project onderzoekt hoe leergemeenschappen het leren en innoveren voor digitale transformatie kunnen versnellen. Het bestudeert 13 leergemeenschappen die werken aan digitale transformatie-uitdagingen. De inzichten, methoden en tools moeten effectievere leergemeenschappen opleveren die het innovatiepotentieel van human capital vergroten.

Lees meer: https://www.utwente.nl/en/bms/plt/projects/currentprojects/clic_it/

Talent in de Regio
Dit samenwerkingsverband tussen gemeenten, kennisinstellingen, werkgevers en werknemers in de arbeidsmarktregio Groningen werkt aan een betere regionale arbeidsmarkt waarin een leven lang ontwikkelen centraal staat. De focus ligt op baanzekere loopbanen, talentontwikkeling en kennisontwikkeling.

Lees meer: https://talentinderegio.com/

Skills Matching Promotieonderzoek
Dit promotieonderzoek bij de Hanze bekijkt hoe digitale tools als de Matching en Carrière Tool van Talent in de Regio kunnen bijdragen aan loopbaanontwikkeling, recruitment en arbeidsmarktmatching. Het doel is het optimaliseren van arbeidsparticipatie en inzicht krijgen in het effect van informatie op arbeidsmarktgedrag.