Lectoraten

Lectoraat Human Capital (Hanze)
Dit lectoraat richt zich op de wisselwerking tussen de werking van de arbeidsmarkt en de regels rond arbeid, onderwijs & scholing en economie. Binnen SPRONG brengt dit lectoraat expertise in over human capital vraagstukken, de regionale arbeidsmarkt en de verbinding tussen instituties, regels en arbeidsmarktgedrag.

Lees meer: https://www.hanze.nl/nl/onderzoeken/centers/marian-van-os-centre-of-expertise-ondernemen/lectoraten/human-capital

Lectoraat Leven Lang Ontwikkelen (Windesheim)
Dit lectoraat doet onderzoek naar hoe beroepsprofessionals gestimuleerd kunnen worden om zich een leven lang te blijven ontwikkelen. Hun expertise binnen SPRONG ligt op het faciliteren van een positieve leercultuur binnen organisaties en het stimuleren van een leerrijke regio.

Lees meer: https://www.windesheim.nl/onderzoek/lectoraten/leven-lang-ontwikkelen

Lectoraat Human Capital Innovations (HAN)
Dit lectoraat onderzoekt manieren om een leven lang ontwikkelen vanzelfsprekend te maken, zowel voor individuen als in werkomgevingen en samen met het beroepsonderwijs. Hun inbreng is gericht op het creëren van slimmere mensen, slimmere werkplekken, slimmere regio’s en slimmere professionals.

Lees meer: https://www.han.nl/onderzoek/lectoraten/lectoraat-human-capital-innovations/

Lectoraat Dynamische Talentinterventies (Fontys)
Dit lectoraat doet onderzoek naar het ontdekken, ontwikkelen en benutten van talent in de werkcontext. Binnen SPRONG leveren zij expertise over talentgericht werken door professionals, in organisaties en vanuit een interorganisationele context.

Lees meer: https://www.fontys.nl/Onderzoek/Dynamische-Talentinterventies

Lectoraat Employability Transition (Saxion)
Dit lectoraat doet praktijkonderzoek op het snijvlak van mens, arbeid en technologie. Binnen SPRONG leveren zij expertise over het stimuleren van inclusie, lifelong learning en mensgerichte techniek.

Lees meer: https://www.saxion.nl/onderzoek/lectoraten/employability-transition